LOOPBAANBEGELEIDING

Waarom loopbaanbegeleiding?

De maatschappij verandert doorlopend en in een hoog tempo. Wanneer is een medewerker het meest waardevol voor een organisatie? Juist als hij op de juiste functie met de daarbij behorende taken zit waarbij hij zich prettig voelt. Doordat organisaties veranderen of doordat de persoonlijke levenssfeer van een medewerker verandert, kan het noodzakelijk zijn de huidige loopbaan te evalueren en dringende vragen te beantwoorden. Door deze evaluatie goed te begeleiden en te regisseren, wordt de medewerker zich uiteindelijk bewust van de mogelijkheden en onmogelijkheden in zijn of haar carrière.

Waarom een professioneel begeleider?

Vaak weet men wel wat hij of zij belangrijk vindt in zijn of haar functie, maar om dit objectief te kunnen evalueren is geen gemakkelijk klus.
Hoe weet je nu van jezelf wat je sterke en minder sterke kanten zijn of over welke talenten je beschikt. Een (extern) professioneel loopbaanadviseur kan veel helderheid geven over deze zaken. Corine Coaching en Advies heeft de nodige vakkennis en veel ervaring met deze vragen. Zij zorgt er samen met de medewerker voor dat deze inzicht krijgt in zijn of haar sterke en zwakke kanten en welke stappen leiden naar een goed vervolg.

Het traject

Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen, vindt er allereerst een uitgebreid kennismakingsgesprek plaats. Daarna vinden er een (vooraf afgesproken) aantal intensieve gesprekken plaats, eventueel aangevuld met een loopbaanonderzoek, waarna er een op de persoon toegesneden voorstel geformuleerd wordt. Uw medewerker kan rekenen op onvoorwaardelijke steun en aandacht tijdens de begeleiding. Elk onderdeel is een module die ook als zelfstandige activiteit kan worden gekozen. Als het nodig is, wordt begeleiding van andere deskundigen ingeroepen.

Mail me voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak.

 

COACHING

Wat is coaching?

Functies en organisaties (en mensen) veranderen voortdurend. De medewerkers moeten hierdoor steeds flexibelere omgaan met hun competenties. Ook de mens zelf is continu in ontwikkeling zowel op het werk als in de privésfeer. Om hier een balans in te creëren is het zinvol om daar waar nodig bij stil te staan om inzicht te krijgen in de nieuwe situatie.

Enkele mogelijkheden

● Coaching van medewerkers in een nieuwe functie of in een ontwikkelingstraject.
● Teamcoaching, om de samenwerking te verbeteren.
● Coaching van leidinggevenden die hun competenties verder willen ontwikkelen.
● Coaching van medewerkers die zoeken naar een goed evenwicht tussen werk en privé.

Mail me voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak.

8 + 14 =

Contactgegevens

E. info@corinecoachingenadvies.nl
T. +31 (0)682808822
KvK: 65750101
BTW: NL002114075B45

© 2018 Corine Coaching en Advies | Privacyverklaring